Dinsdag, 27 april 2021
Onderstaande tekst schreef ik in 2017, waarna ik een aantal jaar zo nu en dan artikelen publiceerde op deze website. Ik was initieel van plan om Stay Woke offline te halen, dus heb ik zojuist ruim 100 pagina’s aan artikelen gekopieerd en geplakt in een wordbestandje. Ik was in de veronderstelling dat ik niet meer achter het merendeel van mijn eigen artikelen stond, maar verraste mezelf bij het teruglezen van een aantal teksten.

Het afgelopen jaar heb ik onder andere een boek geschreven. Ik weet nog niet of dat boek gepubliceerd gaat worden, de tijd zal het uitwijzen. In dat boek zit mijn ziel en zaligheid, mijn hart. Het is mijn levenswerk en een deel van mijn legacy.
Nu zie ik in dat ik ook Stay Woke dien te eren. Alles wat ik ooit heb bedacht en beschreven is een onderdeel van het proces dat mijn leven heet. Ik zal daarom deze website en een aantal van de (filosofische) artikelen openbaar laten staan.

___________________________________________________________________________

STAY WOKE

Deriving from “stay awake”, to stay woke is to keep informed of the shitstorm going on around you in times of turmoil and conflict, specifically on occasions when the media is being heavily filtered.
Urban Dictionary

Oogkleppen opdoen is gemakkelijk. Klakkeloos aannemen is ook gemakkelijk. Maar zolang je leeft maak jij deel uit van de toekomst. Dit platform is bedoeld om belangrijke kwesties op een kritische manier aan het licht te brengen, wel met humor. Er gebeurt veel in de wereld. Wees bewust en geen schaap.

Franske Huisman

Dit ben ik. Een geboren (1990) en getogen Amersfoorter die in 2010 naar Rotterdam verhuisde om te studeren. Ik was altijd erg rebels en daarvoor heb ik meermaals op de blaren moeten zitten. Zoals werd gezegd tijdens mijn afstudeerborrel: “Ze bewandelt nooit het voor de hand liggende pad, maar komt uiteindelijk wel waar ze wil komen”. Mijn drang om precies te doen wat niet van me verwacht wordt resulteerde toen dan ook in een heftige tienerperiode waarin ik weinig met school bezig was. Zodra ik realiseerde dat ik daar alleen mezelf mee had, ben ik gaan klimmen. Van het ROC naar de Hogeschool van Rotterdam en daarna psychologie aan de Erasmus Universiteit. Sinds 2016 mag ik dan ook te titel “MSc” achter mijn naam plakken.

Er zijn veel eigenschappen die mij definiëren. Ik heb aan ‘mijn’ belangrijke mensen gevraagd hoe zij mij zouden omschrijven. Dat resulteerde in nogal wat woorden, daarom vroeg ik mijn moeder er tien uit te kiezen: slim, direct, eerlijk, sociaal, doener, eigen wil, uitgesproken, probleemoplossend, open en creatief.

Als ware millennial moet ook ik toegeven dat ik geneigd ben me snel te vervelen. Wanneer er geen externe motivator aanwezig is blijk ik mijn vrije tijd te vullen met schrijven, lezen en praten over waarover ik schrijf en lees. De onderwerpen die aan bod komen betreffen kwesties die de koers van de mensheid lijken te bepalen. Denk aan filosofie en psychologie en de effecten hierop binnen gebieden als technologie, kapitalisme versus socialisme, politiek, klimaat, gezondheid en intermenselijke gelijkwaardigheid. Relevante denkstof, waarbij collectieve bewustwording welkom is.